ketimiz 1987 yılında dış ticaret amacı ile kuruldu. Ancak ilerleyen günlerde imalat yaptırma konusunda karşılaşılan sorunlar şirketimizi imalat konusunda yatırım yapmaya zorlamış ve bunun sonucu olarak Afyon Organize Sanayi Bölgesinde Mermer Fayans ve Ebatlı üretimini yapan tesisimiz 1990 yılı sonunda faaliyete geçmiştir.

Ham madde tedarikinde yaşanan sorunları aşabilmek amacı ile, şirketimiz önce 1994 yılında Yatağanda ocak işletme faaliyetine başlamış ve bu ocaktan gri-beyazrenkte mermer üretimi yaparak Afyondaki fabrikasında işlemiştir.

Pazarlama araştırmalarımız sonucunda Şirketimiz 1998 yılında Dinarda sarı-bej renkli mermer ocağını üretime almıştır. Bu ocaktan çıkarılan mermerler ağırlıklı olarak yurtdışına pazarlanmaktadır. Afyondaki fabrika İtalyan menşeli makinalar ile yıllık 120.000 m² üretim yapma kapasitesine sahip bulunmaktadır.

Şirketimiz üretiminin yaklaşık tamamını ABD başta olmak üzere batı ülkelerine satmaktadır. İç piyasada, sadece yurtdışı taahhüt faaliyetinde bulunan kuruluşlar ile çalışmaktadır.

www.medas.com.tr

Eklenme Tarihi - 22-12-2010 | Son Güncelleme - 01-01-20144165 kez gösterildi.