Reisoğlu, 1947 yılında Orhaneli'li Hacı Ahmet'in oğulları Sait ve Ahmet Necati Yılmaz kardeşler tarafından Bursa Koza Han’da kurulmuştur. Kuvayi Milliye Reis'i Hacı Ahmet Bursa'nın kurtuluşunda aktif rol almış ve Orhaneli halkı ile beraber para toplayarak Türk Hava Kuvvetlerine uçak hediye etmiştir.
 
Reisoğlu, üretimin yanısıra Anadolu’ya pazarlama yaparak firma bilinirliliğini arttırmış Bella ve Nüans markalarını bilinir hale getirmişlerdir.
 
1952 yılında Reisoğlu, Sait Yılmaz tarafından sırasıyla Yıldırım ilçesi ve hava alanı yolunda devam etmiş, 1985 yılında bugün hala faliyetlerini sürdürdüğü adres olan Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmıştır.

Türkiye’nin en eski tekstil firmalarından biri olan Reisoğlu tarihinde bir çok ilke imza atmıştır. 1988 Heimtextil Fuarına Türkiye’den katılan ilk firmalardan biridir. Bayan üst giyim dantel kumaşını ilk kez raşel örme tezgahları ile üreterek Türkiye’deki çoğu tekstilciye öncülük etmiştir.

1993 yılında bünyesine Boya Terbiye bölümü de ekleyen Reisoğlu, üretimini baştan sona kadar kendi bünyesinde gerçekleştiren entegre bir firmadır. Bugün, üretimimiz örme bölümünde raşel ve elektronik tezgahlarda, dokuma bölümünde dar ve geniş enli jakarlı ve armürlü tezgahlarımızda devam etmektedir.

2014 yılında Sait Yılmaz girişimiyle açılan e-ticaret sitesi www.modafabrik.com ile Reisoğlu tüm ürünlerini son tüketiciye ve Türkiye'nin tüm şehirlerine gönderebilen bir firma haline dönüşmüştür.
 

www.reisoglu.net

Eklenme Tarihi - 22-12-2010 | Son Güncelleme - 19-10-20161691 kez gösterildi.