Türkiye'de tüketici elektroniği sektörünün liderlerinden Telra, 1972 yılında üretimine siyah beyaz televizyon üreterek başlamış ve yaklaşık 2000 çalışanıyla sadece televizyon üreten değil, sürekli teknoloji geliştiren ve bu teknolojisini tüketicilerine en kaliteli ve en uygun şartlarla sunmayı kendisine ilke edinen bir kuruluş olmaya devam etmiştir. Telra yenilenen kapasitesi ile bugün yıllık 4.500.000 adet LCD ve CRT (tüplü) televizyon, 500.000 Plazma ve DLP TV, 250.000 adet Ev Sinema Sistemleri/DVD, 400.000 adet yazar kasa ve diğer ürün üretim kapasitesine sahiptir. 




Telra, ürünlerinin elektronik, mekanik ve kozmetik tasarımını kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Telra, 115 kişilik Ar&Ge mühendis kadrosu ve 30 milyon dolarlık Ar&Ge yatırımları beraberinde sürekli gelişen teknolojiyle birlikte hareket ederek sürekli farklılaşma arayışı içerisindedir. Farklılaşmak, Dijital Teknolojiler, Maliyet Odaklılık, Sürat ve Sürekli değişim Telra'nın temel Ar&Ge hedefleridir. 

Geleceğe yönelik araştırma geliştirme çalışmalarını ara vermeksizin sürdüren ve önceliği üretim ve yönetimde kaliteye veren Telra, 1993 yılında ISO 9001 belgesi almıştır. Telra sektörde kalite sistemi ISO 9001 ile belgelendirilmiş ilk kuruluşlardan biridir. 
En son teknolojiler kullanarak sistematik ve organize montaj hatları oluşturan Telra, bu sayede verimlilik ve güvenilirlik konularında öncü olmuştur. 1991 yılı sonlarında Telra üretim tesislerini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesine taşımıştır. Aynı zamanda da bu bölgede son teknoloji kullanılarak yeni tesisler kurulmuş ve üretim kalitesi güvence altına alınmıştır. 1991 yılından bu yana yatırımlar hızla devam etmektedir. Gerek üretim gerekse idari tüm bölümler ISO 9001 ve CE sertifikalarına sahiptir. 

Kendi ürettiği teknolojisiyle Çerkezköy'deki tesislerinde tasarım ve üretimini gerçekleştiren Telra, bugün Türkiye ve dünya pazarı için Renkli televizyon, LCD TV, DLP TV, Plazma TV, kablosuz (Wireless) Plazma ve LCD TV, DVD okuyucu ve yazıcı, kart okuyuculu multimedya entegre kombi CRT - LCD ve Plazma TV , karasal dijital alıcılar, dijital TV'ler, yazarkasa, dijital uydu alıcısı gibi elektronik ürünler üretmektedir

Telra, 2002 yılında Türkiye pazarı için Philips televizyon modellerinin üretimi için Philips ile ortaklık anlaşması imzalamıştır. Anlaşma kapsamında Philips 37, 51, 55 ve 70 cm. ekran televizyonların değişik modelleri Telra tarafından üretilmektedir. 2006 yılından itibaren Philips marka LCD ve Plazma TV lerin üretimine başlanacaktır.

Telra, 2003 Aralık ayında Alman televizyon üreticisi Grundig'in Viyana'da kurulu fabrikasını satın almıştır. Satın alma işlemine fabrikanın binaları hariç, üretim ile ilgili tüm makine ekipman ve donanım, plastik enjeksiyon makineleri, otomatik dizgi robotları, otomatik boya hattı, bilgisayar kontrollü ve robotlu stoklama üniteleri, elektronik malzeme ve resim tüpleri dahildir. Yılda 3.5 milyon adet cihaz üretim yapabilecek kapasitede ekipman ve teknolojisi bulunan fabrikanın tüm ekipmanları sökülerek, Telra'nın Çerkezköy'deki tesislerine monte edilmiş ve bu sayede hem mevcut tesisin modernizasyonu hem de kapasite artırımı gerçekleştirilmiştir. Telra oluşan bu yeni kapasiteyi ağırlıklı olarak dış pazarın ihtiyaçları için kullanmaktadır. İhracatta Philips, Sanyo gibi uluslararası markalar için üretim yapan Telra böylelikle Avrupalı tüketicilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda katma değeri yüksek, en son teknolojik yeniliklerle donatılmış cihazları üretmeyi hedeflemektedir.

Telra, Profilo, Olivetti ve Siemens markaları ile Türkiye yazarkasa sektöründe halen pazar lideri konumundadır. Aynı zamanda Telra tarafından üretilen yazarkasalar başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok bölgesine ihraç edilmektedir. Yıllar önce yazar kasa mevzuatında Avrupa'yı referans alan Türkiye, Telra'nın 2000 yılında Avrupa'ya gerçekleştirdiği ilk mali yazar kasa ihracatı ile birlikte, teknolojinin kaynağına pazarlama anlamında bir geri dönüş yaşamıştır. Telra 1980'li yıllarda yazarkasa üretimine başlamış ve elektronik yazarkasalar üzerinde gerçekleştirdiği özel yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları neticesinde uzun yıllardır farklı ihtiyaçlara hitap edebilen çok farklı modeller ortaya çıkartmıştır. Buna en son örnek olarak, 2005 yılında Türkiye çapında uygulamasına başlanan akaryakıt ve LPG istasyonları için özel olarak geliştirilen yazarkasalar verilebilir. Tümüyle Telra Ar&Ge laboratuarlarında Türk mühendisleri tarafından tasarlanan bu ürün, Türkiye'de Maliye Bakanlığı onayı alınan ilk akaryakıt istasyon yazarkasası olma özelliğini taşımaktadır. 

Telra tarafından üretilen ürünlerin satış sonrası servis hizmeti yurt çapında 9 bölge müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 400 servisi olan "Profilo Elektronik Servis A.Ş (PESAŞ)" aracılığı ile yapılmaktadır. Profilo Elektronik Servis A.Ş. 1974 yılında, her türlü elektronik cihazın satış öncesi ve sonrası tanıtım, kurulum, bilgilendirme, bakım ve onarım hizmetlerini yerine getirmek üzere hizmet vermeye başlamış, 1989 yılında Profilo Elektronik Servis A.Ş. ünvanıyla şirketleşmiştir. 17 yıldır faaliyette olan Türkiye'nin ilk tüketici örgütü TTKD'nin (Tüm Tüketicileri Koruma Derneği) 2004 yılında 1150 tüketici ile yaptığı anket sonucunda, yıl içinde alınan "en az tüketici şikayeti" ve "elde edilen tüketici mutluluğu" değerlendirmeleri ile, satış sonrası servis hizmetleri kategorisinde Profilo Elektronik Servis A.Ş. "ALTIN MARKA" ödülüne layık görülmüştür. Telra Türkiye'de ürünlerini BSH PEG A.Ş. aracılığı ile dağıtmaktadır. BSH PEG A.Ş. sahip olduğu geniş Bosch, Siemens ve Profilo bayi ağları ile Telra ürünlerini tüketicilere sunmaktadır. Telra tarafından üretilen ürünler Olivetti, Philips ve Telefunken markaları ile Bosch bayilerinde, Profilo markası ile Profilo bayilerinde, Siemens markası ile ise Siemens bayilerinde satılmaktadır.

Telra tarafından üretilen ürünlerin ihracatı Proeks Dış Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir. Telra üretiminin %80'ini ihraç etmekte ve böylelikle dış pazarlara yönelik sürekli bir ihracat akışı sağlamaktadır. Proeks Dış Ticaret A.Ş. bugün başta Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya ve doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Avustralya, Güney Amerika gibi dünyanın pek çok bölgesine ve 60'ın üzerinde ülkeye ürün ihraç etmektedir.

www.profilo-telra.com.tr

Eklenme Tarihi - 22-12-2010 | Son Güncelleme - 30-06-2017274 kez gösterildi.