Karadeniz Holding'in temelleri 1948 yılında merhum Rauf Osman Karadeniz tarafından atılmıştır. Rauf Osman Karadeniz, çağının ilerisinde bir ekonomik vizyona sahip, yenilikçi, cesur ve risk almaktan korkmayan bir girişimci olarak tanınmıştır. 
 
Holding'in makine ve ağır sanayi ürünlerinin ticareti ile başlayan faaliyetleri çeşitlilik göstermiş, 70 yıla yaklaşan geçmişinde grup, sanayi ürünlerinden, ilaç sektörüne, enerjiden, turizm ve finansa kadar çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. 
 
1988 yılında Karadeniz Holding, ilk global mega yat filosunun inşaasına başlayarak, Princess Esra, Princess Zeynep ve Süheyla Sultan tekneleri ile dünya denizlerinde Türk bayrağı ile dünyanın önde gelen isimlerini ağırlamıştır.
 
1996 yılında enerji sektöründeki büyüme fırsatlarını gören Karadeniz Holding Grubu, bu sektöre adım atmaya karar vererek, Karadeniz Enerji Grubu'nu kurmuştur. 1999 yılında grubun ilk santrali Şırnak'ın Silopi ilçesinde 35 MW ile ticari üretime başlamıştır. Ardından, İdil, İzmir ve kısa bir süre sonra Malatya Hidroelektrik santralleri devreye girmiş, bugün Türkiye'de karada kurulu tesislerde 250 MW kapasiteye ulaşılmıştır.
 
2002 yılında Türk Enerji sektöründe başlayan serbestleşme ile Karadeniz Enerji Grubu, enerji değer zinciri boyunca birden fazla lisans alan ilk şirket olmuş, üretim, toptan satış ve ihracat lisanslarını almıştır.
 
Karadeniz Enerji Grubu içerisinde enerji ticareti faaliyetini yürüten KARTET, Irak Cumhuriyeti Elektrik Bakanlığı ile yaptığı elektrik alım satım anlaşması çerçevesinde, 2003 yılından beri Türkiye'den Irak'a 9 milyar Kwh elektrik ihraç etmiştir. Bu çerçevede KARTET, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce her yıl açıklanan Türkiye'nin en büyük 100 ihracatçı firması arasındaki yerini korumuş; İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birlikleri (İMMİB) tarafından kendi kategorisinde “2006 ve 2010 yılında 2 kez İMMİB İhracat Yıldızı” ödülünü almaya hak kazanmıştır.
 
2007 yılında faaliyet alanlarını çeşitlendirerek büyüme kararı alan Karadeniz Holding Grubu, alımını gerçekleştirdiği Pamuk Factoring, Pamuk Leasing, Eti Yatırım şirketleri ile finans sektöründe faaliyete göstermeye başlamış ve bankacılık dışı tüm finans faaliyetlerinde aktif rol oynamaktadır.
 
2009 yılında Karadeniz Enerji Grubu; küresel genişleme vizyonunu ortaya koyarak, Dünya'nın ilk yüzen enerji gemisi filosunu oluşturmak üzere “Powership”in tasarım ve üretimine başlamıştır. İlk etapta 5 gemi inşaa edilmiş ve 2010/2011 yılları içerisinde Irak ve Pakistan'a giderek üretime geçmişlerdir. 2011 yılında 5. Powership de çift yakıt seçenekli Powership'lerin ilki olarak filoya katılmıştır.
 
Dostluk Enerjisi adı altında acil elektrik ihtiyacı olan ve Türkiye'ye dost ülkeler ile yapılan ticari anlaşmalar kapsamında 8 yeni enerji gemisinin inşaatı sürmektedir. 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan gemiler ile birlikte toplam “Powership” filosunun kapasitesinin 2.000 MW'ı aşması hedeflenmektedir.
 
Enerji başta olmak üzere Finans ve Turizm sektörlerinde faaliyetlerini 800 çalışanı ile sürdüren Karadeniz Holding, 60 yılı aşkın süredir, iş yaptığı alanlarda ve uluslar arası yatırımlarda Türkiye'nin adını en iyi şekilde duyurmakta ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam etmektedir.



www.karadenizholding.com

Eklenme Tarihi - 07-12-2011 | Son Güncelleme - 11-07-20141765 kez gösterildi.